My Art World

„Expozitia My Art World  reprezinta mai multe lucrari din diferite perioade ale vietii cu diferite tematice.Un prim ciclu al acestei expozitii, este dedicat patrimoniului arhitectural al Bucurestiului, unde pentru prima oara introduc arhitectura in pictura.Al doilea ciclu prezent este dedicat iubirii, exprimand diferite nuante ale dragostei in viata de cuplu, iar al treilea ciclu din cadrul acestei expozitii destinat I LOVE ROMANIAN PEOPLE unde introduc paint marketul molotov” declara. Laurentiu Dimisca, artist plastic.

Expoziţia personala MY ART WORLD ,semnata Laurentiu Dimisca, prezintă publicului iubitor de frumos o selecţie a unor picturi de diferite dimensiuni si teme, articole vestimentare, imprimate textile cat si handmade, accesorii, ceramica la rece, pictoobiecte si mobila pictata. Dialogul dintre acestea este tonic, incitant, surprinzător, invitând vizitatorii la o forma de arta ce ii vor transpune intr-o viata plina de culoare si energie.

 Expoziţia va fi deschisă în intervalul 10 septembrie – 5 octombrie 2018între orele 10:00-17:00, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică.

Economicall

 

18-19 Aprilie

Proiectul Economicall este un proiect desfasurat de Asociatia Activ prin care se ofera sesiuni de Antreprenoriat si resurse umane.

ROOFTOP SALE

 

 Dotăm spitalele cu lasere urologice de ultimă generație!

Infiintarea de centre pilot in endourologia fotonica prin dotarea sectiilor de urologie din spitalele publice din Romania cu dispozitive laser fibra Thulium de ultima generatie.

 

#frontul de carte – Dănuț Ungureanu, ”Luna în orașul blestemat”

Vineri, 26 ianuarie, la ora 16.00, în cadrul evenimentului #frontuldecarte,  a avut loc prezentarea romanului Luna în orașul blestemat, de Dănuț Ungureanu.

Evenimentul este organizat de Asociația de Cooperare Euroatlantica la Piața Spaniei Gallery din București, strada Alecu Russo, nr. 13-19, etaj 7, sector 2. Între participanți, se vor afla personalități ale vieții cultural-literare românești și ale mass-media.

Romanul, publicat de editura Tritonic, este un thriller-avertisment, care descrie o Românie fără identitate, pierdută în compromisuri, violență și corupție. Pornind de la peisajul dramatic al societății românești contemporane, Luna în orașul blestemat schițează un posibil viitor al României, un viitor apropiat, survenind în absența Uniunii Europene, pe fondul unui abandon al valorilor democrației și drepturilor omului…

„De ce se mai zbat unii să păstreze ordinea, legea, orice ar mai însemna vorbele astea? Pentru ca lumea să nu se facă bucăți tot mai mici. Ca să mai primim ajutoarele alea. Sau din credința că încă nu e totul pierdut, câtă vreme cineva mai face ceva, cât de puțin. Totul se duce la vale când nimeni nu mai face nimic, în resemnarea generală…

…Iar viața și moartea sunt doar o chestiune de preț, de tocmeală. Și n-avem ce să le punem împotrivă decât ură. Căci altfel, oamenii nu se mai trezesc noaptea de grija altora. Nația asta e în catalepsie dinainte de-a se-nchide uniunea. Molima lui „fiecare-pentru-el” s-a sfârșit din lipsă de bolnavi noi. N-a supraviețuit nimeni…”

(din romanul „Luna în orașul blestemat”)

O altă carte a lui Dănuț Ungureanu, Noaptea în oraș fără părinți, a fost desemnată cel mai bun roman science-fiction al anului 2017. Cele nu mai puțin de patru premii acordate volumului anul trecut, de către juriile unor prestigioase manifestări naționale, îl plasează pe primul loc într-un clasament al fantasticii românești contemporane.

„Scrisul autorului a crescut constant în complexitate, ca și în abilitatea de a-și explora ideile până la nivelul lor profund. Rezolvările sale sunt mereu altele, mereu mai complicate, ca într-un joc unde forța se amestecă în variate formule compoziționale cu inteligența, tinzând încetul cu încetul spre un echilibru perfect.” (Mircea Opriță)

„Identitatea lui Dănuț Ungureanu e dată de încorporarea conceptului de univers SF într-o stilistică în același timp densă și elastică, eterogenă și personală. Insolitul nu este cultivat că insolit, ci luat ca punct de referință pentru un realism reflexiv al nefamiliarului.” (Mihai Iovănel)

„Numesc maniera proprie lui Dănuţ Ungureanu de a înţelege realitatea şi de a o reda artistic: «capilaritatea fantasticului». În întreaga sa operă, simte, descoperă şi poate verbaliza orice curgere de la real la fantastic şi înapoi, într-un fel el este autorul care practică fantasticul NU ca pe o ruptură în real, ci ca pe o contiguitate.” (Cătălin Badea Gheracostea)

„Se poate spune că textele lui Dănuţ Ungureanu se re-configurează într-o reţea pulsatilă de relaţii, generând un fel de manual de accesare/înţelegere a lumii româneşti, într-o viziune deliberat satirică, vitriolantă, chiar exagerată uneori…” (Constantin Dram)

___________________________________________________

Dănuț Ungureanu – scriitor, jurnalist, scenarist, dramaturg, trainer de creative writing. A publicat romane sociale, science-fiction, thriller, umor. Are cincisprezece volume personale, zeci de povestiri în reviste și almanahuri, e prezent în paisprezece antologii.

Dănuț Ungureanu e membru al Uniunii Scriitorilor din România. Deține patru premii ale Convenției Naționale de Science-Fiction (Romcon) și un premiu al European Science Fiction Society.

 

Bucharest Autumn Instameet

  • Sunday, October 22, 2017
  • 14:00  18:00

Esti pe Instagram? Faci poze prin oras? Explorezi strazi si cladiri? N-ai cum sa ratezi Instameet-ul de toamna, care se petrece asa:

• INSTAWALK | 14:00. Ne vedem în fata Bisericii Anglicane (str. Verona colt cu str. Xenopol) si mergem sa (re)descoperim o zona rezidentiala veche plina de cladiri superbe, pe la Parcul Ioanid, pe bulevardul Dacia si pana în Piata Spaniei, alaturi de Cristi Radu (raidenbucharest pe Instagram).

• ROOFTOP | 15:30. Dupa plimbare urcam pe un rooftop-surpriza, la un hub cultural in the making: Piata Spania Gallery (str. Alecu Russo 13-19). Facem poze, Stories, filmam, tot tacamul, dar mai ales socializam!

Canon Romania Presesents: Tura foto alaturi de Ana Dumitru

Sunday, December 10, 2017

14:00  18:00

Invitam posesorii de aparatura foto Canon, sambata, 9 decembrie, la o tura foto sustinuta de Ana Dumitru.

La ora 14:00 va asteptam la Piata Spania Gallery Bucuresti, la un ceai cald. Ana va povesti despre cat de importanta este alegerea aparatelor si obiectivelor foto, potrivite în functie de tipurile de fotografii. De asemenea, ea va oferi o serie de tips & tricks pentru realizarea unei fotografii reusite. Sfaturile si informatiile vor fi exemplificate in cadrul unei plimbari în zona Piata Al. Lahovari – Gradina Icoanei – Piata Spaniei.

Dupa acest workshop sigur veti avea materiale interesante cu care sa va înscrieti în concursul Obiective diferite, povesti diferite 2017.

 

Moon Light: (Anti)Valentine’s Day

Tu ai curajul să îți îndeplinești visurile?

Noul proiect marca ASAFF, Moon Light, își propune să răspundă la această întrebare și să îți ofere un impuls spre a-ți urma pasiunile. Te invităm să ni te alături la evenimentele lunii februarie și să îți descoperi talentele în cadrul atelierelor.

Bucharest Photography Print Exchange

Acest eveniment se concetreaza pe ideea ca fiecare fotografie este conceputa sa ajunga un print, chiar daca isi incepe viata intr-un cartus de film sau pe un senzor digital. Printul ofera posibilitatea privitorului sa descopere elemente fotografice care, pe un ecran de telefon sau computer, sunt pierdute.

Ideea este simpla: toata lumea isi aduce propriul print si il schimba cu printul altui participant. Nu exista cerinte privind dimensiunea sau incadrarea printurilor, pot fi digitale sau analogice si pot fi printate in functie de preferinta fiecaruia. Vom afisa printurile atat pe peretii galeriei, cat si pe mesele pe care le avem la dispozitie. Incercati sa ajungeti devreme la galeria noastra, astfel incat sa putem afisa fotografiile tuturor si sa puteti alege printul in timp util.

De asemenea suntem mandri sa va anuntam colaborarea pentru acest eveniment cu Kodex, cel mai bun studiou de imprimare si incadrare din Bucuresti, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu (KODEX are si un parteneriat recunoscut cu Hahnemule – Hartie Fotografica). KODEX a oferit un pret de reducere important pentru toti cei care participa la eveniment. Va punem la dispozitie un cod de discount dupa RSVP. Retineti ca acesta este doar un serviciu optional, iar participantii isi pot imprima imaginile oriunde doresc.

This event focuses on the concept that every photograph’s destiny is a photographic print, wether it started its journey in a roll of film or on a digital sensor. The print gives the viewer the opportunity to see elements of the photograph which would normally be lost on a phone or computer screen.

The idea is simple: everyone brings in their own print, in order to exchange it with another participant’s print. There are no size or framing requirements. The prints can be digital or analog. We will be displaying everyone’s prints on the gallery’s walls and tables. Try to get there early so that we can have everybody’s photos displayed, so you can choose the print of your liking.

We are also proud to announce our collaboration for this event with Bucharest’s premier printing and framing studio, KODEX. With over 20 years of experience, as well as their partnership with Hahnemule, you can be assured that your’s print’s quality will be second to none. KODEX has offered a discount price for all those participating in the event, a DISCOUNT CODE will be given to you once you RSVP.

RSVP: andy@piataspaniagallery.com

 

 

Piața Spania Gallery

Piața Spania Gallery este un spațiu alternativ de artă contemporană.

Inaugurat în septembrie 2017, spațiul a fost gândit de la proiecte de carte, dans, muzică până la proiecte artistice transversale prin mediile de exprimare ori proiecte interdisciplinare experimentale în domeniul fotografiei, picturii, sculpturii, intalațiilor, artei video.

Piața Spania Gallery și-a propus descoperirea și promovarea tinerilor creatori români, realizarea unui schimb de informații cu manageri culturali și artiști importanți străini.