Redirectionează 20% din impozitul pe profit datorat statului

Investește acum în proiecte mari și oameni valoroși. Donează acum și redirecționează 20 la sută din impozitul pe profit al companiei tale. În loc ca banii să ajungă la stat, alege să contribui la bunăstarea semenilor și să te implici în activitatea societății civile!

Detalii fiscale:

PENTRU SRL-URI:

 

Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din IMPOZITUL PE PROFIT, în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările efectuate până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 ianuarie al anului următor)

PENTRU PFA-URI:

Pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile  în limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferență între venit brut și cheltuieli deductibile, altele decât cheltuielile cu sponsorizarea.

PENTRU SOCIETĂȚILE COMERCIALE CARE SUNT PLĂTITOARE DE IMPOZIT PE VENIT:

Acestea nu beneficiază de facilități fiscale în cazul cheltuielilor de sponsorizare. Acestea pot efectua sponsorizări în condițiile prevăzute de Legea 32/1994, fără a le putea deduce din impozitul pe venit. Legea nu prevede o sumă maximă ce poate face obiectul