Născut la Săcele, lângă Constanța, pe frumoasele plaiuri dobrogene, Gheorghe Hagi este – dincolo de orice îndoială – cel mai valoros fotbalist român al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai reprezentativi pentru Europa, dar și pentru întreaga lume în anii 80 și 90. Fanii lui Galatasaray, printre cei mai exigenți de pe planetă, l-au numit “Comandante” (Comandantul), iar românii săi l-au numit “Regele”.

Supranumit și  “Maradona din Carpați” (deși, cum spunea Ioan Chirilă, marele Maradona putea fi supranumit și el ”Hagi” din Argentina), Gheorghe Hagi este considerat un erou în România. A fost ales fotbalistul român al anului de șapte ori. Ca un constructor de joc avansat, a fost recunoscut pentru dribling, tehnică, viziune, pase și finalizare, toate aduse la un nivel greu de egalat.

Hagi a jucat pentru naționala României la trei campionate mondiale: în 1990, 1994 (unde a fost desemnat de presa mondială ca unul din cei 11 fotbaliști în World Cup All-Star Team) și 1998, dar și în trei campionate europene în 1984, 1996 și 2000. A avut 125 de prezențe pentru România și este pe prima poziție a marcatorilor (alături de Adrian Mutu) cu 35 de goluri.

În 2004, a fost numit de Pelé drept unul dintre cei 125 cei mai mari fotbaliști în viață, la o ceremonie de premiere a FIFA. Hagi este singurul din România și unul din puținii fotbaliști din toate timpurile care au jucat pentru ambele cluburi rivale spaniole, celebrele Real Madrid și FC Barcelona.

În 2009, Hagi a fondat clubul român Viitorul Constanța, iar după 8 ani a devenit cu el campion al României, fapt fără precedent. În prezent el este atât proprietarul cât și președintele clubului. De asemenea, a înființat Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi”, una dintre cele mai mari academii de fotbal din Europa de Sud-Est. Este cunoscut și iubit în întreaga lume, alături de sportivi  uriași precum Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin sau Ilie Năstase.